Konsultointi

Autamme mahdollisuuksien mukaan IHC-tekniikalla varustettujen "älytalojen" omistajia ongelmatilanteissa ja järjestelmän päivittämisessä.

I:HC-tekniikkaa on myyty Suomessa 1990-luvun alkupuolelta asti eri brändeillä:

  • LK IHC (DOS)
  • Strömfors IHC
  • Lexel IHC
  • Elko Living System, / Elko Wireless

Nyt 2020-luvulla tilanne on se, että järjestelmän edustaja Schneider Electric, ei markkinoi sitä Suomeen, koska tarjolla on uudempi tekniikka. IHC-järjestelmää kuitenkin valmistetaan edelleen konsernin Tanskan tehtaalla ja varaosia on saatavissa edelleen.

Varaosia IHC-tekniikkaan on saatavissa verkkokaupastamme: JAKOKESKUS


TÄSSÄ ERÄS KERTOMUS VUODELTA 2019

Kävimme sähköasentajan pyynnöstä omakotitalossa Orimattilassa. Talossa on Strömfors IHC ohjaamassa valoja, sähköistystä ja vartioimassa saostuskaivojen täyttymistä.

Talo on rakennettu joskus 1990-luvun loppupuolella ja nyt se oli vaihtanut omistajaa. Uusien asukkaiden ongelmana oli, että ulkovalot paloivat miten sattuu ja myös sisävalojen himmennyksissä oli jotain vikaa. Osa valoista ei syttynyt lainkaan.

Omistaja oli jo ehtinyt pyytää tarjouksen pääkaupunkiseudulta löytyneestä "älytaloihin" erikoistuneesta sähköfirmasta. Tarjous oli ollut, että vaihdetaan taloon KNX-järjestelmä hintaan noin 30.000,- euroa. Kauppoja ei kuitenkaan syntynyt.

Me tutkimme talon sähkökeskusta ja teimme sitten muutaman eri tasoisen korjausehdotuksen. Näistä päädyttiin halvimpaan. Tarkistimme logiikan ohjelman, johon teimme joitakin pieniä korjauksia ja vaihdoimme vialliset komponentit.

Lopuksi kirjoitimme asukkaille 400 euron laskun, josta he olivat ilmeisen hyvillään.

Näin saatiin jatkettua "älyjärjestelmän" elinkaarta taas useilla vuosilla. Tuote pitää tuntea, jotta apua pystyy antamaan. Paikalla ollut nuori sähköasentaja oli vasta syntynyt sinä vuonna, kun IHC -järjestelmä on tullut markkinoille.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita