Konsultointi

Autamme mahdollisuuksien mukaan älytalon asukkaita ongelmatilanteissa ja järjestelmän päivittämisessä.

Ensisijaisesti tulemme apuun niihin kohteisiin, joihin olemme toimittaneet IHC/ELS -tekniikkaan perustuvan ohjauskeskuksen.

Toisella sijalla ovat ne, joille olemme toimittaneet vain ohjelmoinnin, mutta ei laitteita.

Kolmannella sijalla ovat ne, joille emme ole toimittaneet mitään aiemmin, mutta joilla on muiden toimesta joku seuraavista ohjausjärjestelmistä:

  • LK IHC (DOS)
  • Strömfors IHC
  • Lexel IHC
  • Elko Living System, Elko Wireless

Muihin ohjausjärjestelmiin emme koske. Voimme toki yrittää auttaa löytämään asiantuntijan.

TÄSSÄ ERÄS KERTOMUS VUODELTA 2019

Kävimme sähköasentajan pyynnöstä omakotitalossa Orimattilassa. Talossa on Strömfors IHC ja sen DOS-versio ohjaamassa valoja, sähköistystä ja vartioimassa saostuskaivojen täyttymistä.

Talon sähköjärjestelmän oli rakentaja itse alan ihmisenä suunnitellut ja asentanut. Talo oli nyt vaihtanut omistajaa ja uusien asukkaiden ongelmana oli, että ulkovalot paloivat miten sattuu ja myös sisävalojen käyttöä oli vaikea hallita. Osa valoista ei syttynyt lainkaan.

Omistaja oli jo ehtinyt pyytää tarjouksen pääkaupunkiseudulta löytyneestä "älytaloihin" erikoistuneesta sähköfirmasta. Tarjous oli ollut, että vaihdetaan taloon KNX-järjestelmä hintaan noin 30.000,- euroa. Kauppoja ei kuitenkaan syntynyt.

Me tutkimme talon sähkökeskusta ja teimme sitten muutaman eri tasoisen korjausehdotuksen. Näistä päädyttiin halvimpaan. Tarkistimme logiikan ohjelman, johon teimme joitakin pieniä korjauksia. Korvasimme rikki menneet valonsäätimet releillä ja poistimme ulkoseinillä olevat vialliset liikekytkimet käytöstä.

Lopuksi kirjoitimme asukkaille 400 euron laskun, josta he olivat ilmeisen hyvillään.

Näin saatiin jatkettua "älyjärjestelmän" elinkaarta ehkä useilla vuosilla. Tuote pitää tuntea, jotta apua pystyy antamaan. Paikalla ollut nuori sähköasentaja oli vasta syntynyt tuona vuonna, kun kyseinen älyjärjestelmä on tullut markkinoille.

Luo kotisivut ilmaiseksi!